Greece, A World Of Destinations
Thousands of Lands and Islands

✔ Leaganul civilizatiei
✔ Mare calda, plaje bine intretinute, infrastructura dezvoltata si o multime de atractiilor turistice
✔ Peste 2000 de insule
✔ Temperamentul poporului grec, care se reflecta in muzica si dansuri specifice
✔ Temperaturile medii anuale sunt de 25°C
✔ Din Aprilie si pana la sfarsitul lunii Noiembrie temperatura apei este in jur de 20-25°C

Destinatiile turistice

Grecia este una dintre cele mai iubite si mai frumoase destinatii de vacanta din lume, fiind foarte accesibila pentru turistii romani. Avand peste 60 de insule locuite, de plaje idilice, situri istorice si munti impunatori, Grecia pune la dispozitia turistilor o multime de atractii turistice, ce ar impresiona pe oricine.

Întâlnim astfel regiunea Tracia cu Alexandroupolis si Halkidiki. Acesta din urmă este, la rândul său împărțit în 3 brate: Athos, Sithonia și Kassandra. În Sithonia va asteapta statiunile Porto Koufo, Kartalia, Porto Carras, Gerakini, Psakoudia, Metamorfosis, Nikiti, Agios Nikolaos, Vourvourou, Neos Marmara, Sarti si Toroni. În Kassandra aveti spre cazare si distractie statiunile Nea Kallikratia, Nea Moudania, Nea Potidea, Sani Resort, Afitos, Kallithea, Kriopigi, Fourka, Possidi,  Kalandra, Polichrono,  Hanioti,  Pefkohori,  Paliouri.

O alta regiune a Greciei ce merita vizitata este Macedonia cu Salonic, Kavala si renumitele statiuni de pe Riviera Olimpului: Paralia Katerini cu Leptokaria si LitochoroOlympic Beach, Platamonas si Nei Pori.

 

Evenimente, Sarbatori si Traditii

In Grecia se celebreaza nu numai sarbatorile de stat, ci si cele religioase. Cele mai importante sarbatori grecesti sunt declarate oficial Zile nelucratoare Acestea sunt: Craciunul, Botezul Domnului, Pastele, Adormirea Maicii Domnului, ziua Sfantului Dumitru, ziua Sfintei Treimi si sarbatorile Nationale: Ziua Independentei Greciei, Ziua Ohi (Ziua Marelui “Nu"),etc. In Grecia sarbatorile se celebreaza pe stil nou. De exemplu, Nasterea Domnului lisus Hristos se sarbatoreste pe 25 decembrie. In anumite orase din Grecia exista biserici care celebreaza sarbatorile pe stil vechi. Fiecare oras sarbatoreste ziua ocrotitorului sau. De exemplu, la Salonic se celebreaza Ziua Sfantului Dumitru (26 octombrie). Pretutindeni in Grecia se celebreaza si sarbatorile mai modeme, cum ar fi, de exemplu, ziua preferata a intregului tineret - Ziua Indragostitilor.

 

Despre Grecia

Grecia, un taram antic, incarcat de istorie si dovezi ale acesteia, este un loc minunat de vizitat pentru turistul in cautarea peisajelor mirifice si a contrastelor, dar care nu doreste sa cheltuie o suma semnificativa de bani pentru concediu sau sa piarda foarte mult timp pe drum. Indiferent ca este vorba despre istoria ei, despre plajele incredibile sau despre muntele Athos sau Meteora, aceasta este, cu siguranta, o tara ce trebuie vizitata macar o data in viata, iar un sejur in Grecia devine obligatoriu pentru orice iubitor de cultura si frumos.